India

India

India (Hindi: भारत) is een land in Azië dat grenst aan Pakistan, Tibet, Nepal, Bhutan, Myanmar en Bangladesh. India is sinds 1947 onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk. De hoofdstad van India is New Delhi. Een aantal grote steden in India zijn: Mumbai (Bombay), Calcutta (Kolkata), Delhi, Chennai (Madras), Bangalore en Ahmadabad. Bij India horen ook twee eilandgroepen.

Dit zijn Andaman en Nicobar (bestaande uit de Andamanen en de Nicobaren) in de Indische Oceaan en de Laccadiven in de Arabische Zee.

India staat bekend om heel veel verschillende zaken. De bevolking bestaat uit vele verschillende etnische groepen, De belangrijkste religies zijn het hindoeïsme en de islam. Op het gebied van natuur kun je in India alles tegenkomen. Je hebt er woestijnen, grotten, stranden, berggebieden en oerwouden. Deze zijn vaak terug te vinden in nationale parken, waar ook veel wilde dieren voorkomen. Een aantal diersoorten, die in India voorkomen, zijn leeuwen, panters, apen, tijgers, olifanten en walvishaaien. In India zijn een aantal diersoorten heilig, omdat zij een rol spelen in het hindoeïsme. Heilige dieren voor de hindoes zijn o.a. de koe, de rat, de aap, de slang en de stier. Vooral de heilige koe is bekend. Heilige koeien mogen overal lopen en worden niet gedood voor het vlees of gebruikt als lastdier. In India kom je ook veel bijzondere bouwwerken tegen zoals o.a. de Taj Mahal in Agra en de Meenakshitempel in Madurai. India kent vele badplaatsen met lange uitgestrekte witte stranden. Bekende Indiase badplaatsen vind je in de deelstaat Kerala (Kovalam en Varkala) en in de deelstaat Goa.

Weer en klimaat
India heeft meerdere klimaatzones waaronder het woestijnklimaat, tropisch klimaat, hooggebergteklimaat, landklimaat en savanneklimaat. In de hoger gelegen gebieden liggen de temperaturen in de wintermaanden tussen de 0 en 15 graden en in de zomermaanden tussen de 10 en 20 graden. In de lager gelegen gebieden liggen de temperaturen in de wintermaanden tussen de 20 en 30 graden en in de zomermaanden tussen de 30 en 45 graden.

Beste reistijd
Januari, november en december zijn de beste maanden om naar Noord-India te reizen.
Januari, februari en december zijn de beste maanden om naar Oost- en West-India te reizen.
Hiermee vermijdt u de droge hitte, het regenseizoen en de kans op tropische stormen (vloedgolven).

Taal
Hindi en Engels zijn beide een officiële taal in India. Daarnaast zijn er nog 21 kleinere officiële talen (o.a. Bengaals, Assamees, Nepalees, Sanskriet en Tamil).

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij vertrek uit India.
Een visum is verplicht. Deze kunnen wij u voor aanvragen. U dient het visum binnen 30 dagen na uitgiftedatum te gebruiken. Met het visum kunt u maximaal 30 dagen in India verblijven.

Geld en Geldzaken
In India wordt betaald met de Indiase roepie (rupee) (INR).

Tijdsverschil
Tijdens onze zomertijd is het in India 3,5 uur later.
Tijdens onze wintertijd is het in India 4,5 uur later.
India kent geen verschil in wintertijd en zomertijd.
De lokale tijd, datum en tijdzone van India vindt u op onze tijdsverschil pagina.

Verkeer en route
In India moet u links rijden.
Voor het besturen en/of huren van een motorvoertuig in India moet u beschikken over een internationaal rijbewijs. Het internationaal rijbewijs is verkrijgbaar bij een ANWB winkel.

Elektriciteit
In India heeft u in sommige gevallen een reisstekker nodig.

Kraanwater
Het wordt afgeraden om water uit de kraan te drinken.
Indien u niet in de mogelijkheid bent om water in flessen te kopen, gebruik dan een waterzuiveringsmiddel om het water te zuiveren of kook het water gedurende 5 minuten. Hierna kunt u het veilig gebruiken als drinkwater en voor zaken als tanden poetsen, lenzen schoonmaken en het wassen van groente en/of fruit.

Telefonie
Het landnummer (internationale toegangsnummer) om iemand in India te kunnen bellen is 0091 of +91.
Wilt u vanuit India naar Nederland bellen? Gebruik dan het Nederlandse landnummer 0031 of +31.

Wist u dat…
…India voor het grootste deel een schiereiland is?
…De wereldberoemde Taj Mahal in India staat?
…De trein het meest gebruikte transportmiddel in India is?
…India de grootste theeproducent ter wereld is?
…De linkerhand in India als onrein wordt beschouwd?
…Bollywood films hun oorsprong vinden in India?